top of page
sailboat on lake Balaton

VITORLÁSTÁBOR

MAFC-MVK sailing club logo

Hagyományunkat folytatva, 2022-ben ismét megrendezzük egyetemista - felnőtt vitorlás gyakorlótáborainkat, ahová a vitorlázást kedvelőket, kezdőket és haladókat egyaránt szeretettel várjuk. A tábor kiemelt célja az utánpótlás-képzés, ezért a táborban az oktatás mellett a Műegyetemi Vitorlás Klub (MAFC MVK) által biztosított lehetőségekről, és a hajóvezetői engedély megszerzésének módjairól is tájékoztatjuk a résztvevőket. Idén is két alkalmat hirdetünk meg.

Ismertető

A tábor célja megismertetni a kezdőkkel a vitorlázás szépségeit, illetve oktatói felügyelettel gyakorlási lehetőséget adni minden résztvevőnek, segítve ezzel a biztonságos, önálló manőverezés készségének kialakulását.

A tanfolyam alatt átlag napi 6 órányi (időjárásfüggő) vitorlázást biztosítunk kalóz, és 22-27 lábas túrahajókon. Ha az időjárás engedi, akkor 9-12 illetve 15-18 óra közötti időszakokban futunk ki a hajókkal. A vitorlázás természetesen a hajók felszerelésével kezdődik és éjszakára való felkészítéssel fejeződik be. Szeretnénk a résztvevőket a felhívásban említett minél több hajótípussal megismertetni, hiszen az egyes típusok viselkedése eltérő. A nagyobb hajókon mindig lesz oktató, de a kishajót (kalóz) a már gyakorlattal rendelkezők önállóan is vezethetik. Azokon a napokon, amikor az időjárás miatt (szakadó eső, szélvihar) nem tudunk kifutni, vitorlázáselmélettel töltjük ki az időt.

Mivel hatósági jogkörrel nem rendelkezünk, ezért vizsgáztatni nem tudunk, de a vizsgára való elméleti és gyakorlati felkészülésben segítséget nyújtunk. Hozzá kell tennünk azért, hogy táboraink nem minősülnek hatóság által jóváhagyott képzésnek.

Ismertető
sailing, rope, winch
sailing dinghies on lake Balaton

Kiknek ajánljuk a tábort?

Kezdőknek: a táborban az alapoktól kezdjük, párhuzamosan elmélettel és gyakorlattal, a hét végére elérünk egy széleskörű vitorlás alaptudást, amit utána akár önállóan is gyakorolhatsz

Középhaladóknak & friss jogsisoknak: megvannak az alapok vagy a vitorlásjogsi, de szeretnéd elmélyíteni illetve több gyakorlatot szerezni? Itt lehetőséget kapsz tapasztalt vitorlázók tudását és trükkjeit elsajátítani, illetve a képességeidet felügyeletük biztonságában próbálgatni és továbbfejlődni

Haladóknak: ha tudsz vitorlázni de nincs hajód és szeretnéd e szenvedélyt egy fergeteges közösség részeként, megfizethető áron űzni

 

És Mindenkinek aki jó társaságra, felejthetetlen élményekre és napsütéses vízközeli környezetre vágyik :)

Helyszín

Balatonalmádi, Öreghegyi kikötő (Vitorlás Kikötő Zrt.), a Yacht Camping mellett. 

almadi2.PNG
Szállás

Parton (Yacht Kemping) és korlátozott számban a túrahajókon. A parti szállás pár perc sétára van a kikötőtől.

Étkezés

Egyénileg (a szállásokon hűtőszekrény- és konyhahasználat általában elérhető) vagy opcinálisan közös étkezés (menü) egy közeli étteremben (reggeli, ebéd, vacsora) kedvezményes áron. A közös menüről emailben küldünk infot.

Szükséges felszerelés
  • Csak a hajón alváshoz: hálózsák, melegebb ruha éjszakára, opcionálisan elemlámpa, kispárna

  • Tiszta, fehértalpú tornacipő vagy vitorlázó cipő (ami nem hagy guminyomot a hajó fedélzetén)

  • Védelem a nap ellen: sapka, napszemüveg, naptej, nyakat és vállat fedő póló

  • Viharruha: legalább egy vízálló dzseki, ideálisan egy vízálló nadrág és cipő vagy gumicsizma

  • Ruha rossz időre: valami melegebb kényelmes, pl. tréningruha, és egy tartalék cipő

  • Törülköző, szappan, önellátó étkezéshez felszerelés

  • Opcionális: elhasznált sportkesztyű (kötélhúzáshoz)

  • Opcionális: Neoprén ruha

Amennyiben ez az ismertető még nem adott elég információt a döntéshez, kérdezz bátran e-mailben a vitorlazz.hu@gmail.com címen.

Jó szelet: 

A szervezők
Időpontok
Részvételi díj

 

Időpontok

Nyári tábor

2022. június 20 – 24.

hétfő délelőtt – péntek délután

vizsgaidőszak után

Őszi tábor

2022. augusztus 29 – szeptember 4.
hétfő délelőtt – vasárnap délután
regisztrációs héten

Részvételi díj
Nyári tábor

A díj 4 napi szállást és 4 és fél nap foglalkozást foglal magában.

nyar_early.jpg
Őszi tábor

A teljes heti díj 6 napi szállást és 6 és fél nap foglalkozást foglal magában.

osz2022.png

Jelentkezés
Jelentkezés
Elérhetőség

A válasz emailünkből hamarosan megtudhatod, hogy van-e szabad helyünk, vagy várólistára tudunk felírni.

A jelentkezés díjbefizetéssel válik érvényessé. Tekintettel a nagy túljelentkezésre, a be nem fizetett jelentkezéseket rövid felszólítás után töröljük. A foglalás jelentkezési határidőn túl történő lemondásakor pénzt visszafizetni nem tudunk.

Elérhetőség

Köszönetünket fejezzük ki Dr. Galaskó Gyulának, Pető Gábor Zsoltnak (aka. Szandokán), Sarang Lajosnak, a FüredYacht Charter és Oktatóközpontnak, Nagy Zsolt Csabának (aka. Naci), az MVMSE-nek, Földházi Krisztának, Fekete Gábornak és Birkás Gábornak a segítségért! 
Fotók: Utasi Borbála, Krajcsovics Hajnalka, Kis Jonatán (© MAFC Vitorlástábor)

A háttér-poszter forrása: Giudansky: All the sailing in a poster infographic

Az elmúlt évek (2008-2020) oktatói: Árki Balázs, Bánfai Balázs, Benedek Zoltán, Boros Miklós, Csige Anna, Czeller Anna, Cinkler Tibor, Galaskó Gyula, Gyímesi Judit, Győri Lajos Zsombor, Juhász Péter, Kápolnai Richárd, Kovács Krisztián, Krajcsovics Hajnalka, Matus Márk, Marton Zoltán, Meszéna Zsolt, Mészöly Tamás (Mészi), Mizsei János, Molnár Ferenc (Frici), Molnár Norbert, Paál András (Maci), Pető Gábor Zsolt (Szandokán), Preston Lawrence, Szilágyi Attila, Takács Norbert, Tuba Ferenc. Utasi Borbála, Vágó Attila (Doky), Vágó Emese, Zilahi László

bottom of page