top of page
Ismertető

Hagyományunkat folytatva, 2023-ban ismét megrendezzük egyetemista - felnőtt vitorlás gyakorlótáborainkat, ahová a vitorlázást kedvelőket, kezdőket és haladókat egyaránt szeretettel várjuk.

 

A tábor kiemelt célja az utánpótlás-képzés, ezért a táborban az oktatás mellett a Műegyetemi Vitorlás Klub (MAFC MVK) által biztosított lehetőségekről, és a hajóvezetői engedély megszerzésének módjairól is tájékoztatjuk a résztvevőket. Idén is két alkalmat hirdetünk meg.

Ismertető

A tábor célja megismertetni a kezdőkkel a vitorlázás szépségeit, illetve oktatói felügyelettel gyakorlási lehetőséget adni minden résztvevőnek, segítve ezzel a biztonságos, önálló manőverezés készségének kialakulását.

A tanfolyam alatt átlag napi 6 órányi (időjárásfüggő) vitorlázást biztosítunk kalóz és 22-27 lábas túrahajókon. Ha az időjárás engedi, akkor 9-12 illetve 15-18 óra közötti időszakokban futunk ki a hajókkal. A vitorlázás természetesen a hajók felszerelésével kezdődik és éjszakára való felkészítéssel fejeződik be.
Szeretnénk a résztvevőket a felhívásban említett minél több hajótípussal megismertetni, hiszen az egyes típusok viselkedése eltérő. A nagyobb hajókon mindig lesz oktató, de a kishajót (kalóz) a már gyakorlattal rendelkezők önállóan is vezethetik. Azokon a napokon, amikor az időjárás miatt (szakadó eső, szélvihar) nem tudunk kifutni, vitorlázáselmélettel töltjük ki az időt.

Mivel hatósági jogkörrel nem rendelkezünk, ezért vizsgáztatni nem tudunk, de a vizsgára való elméleti és gyakorlati felkészülésben segítséget nyújtunk. Táboraink nem minősülnek hatóság által jóváhagyott képzésnek.

20140901 Zsombi Vitorlástábor MAFC Fischer Barbi 248.jpg
sailing dinghies on lake Balaton

Kiknek ajánljuk a tábort?

 • Teljesen kezdőknek:
  a táborban az alapoktól kezdjük, párhuzamosan elmélettel és gyakorlattal. A hét végére elérünk egy széleskörű vitorlás alaptudást, amit utána akár önállóan is gyakorolhatsz
   

 • Középhaladóknak & friss jogsisoknak:
  megvannak az alapok vagy a vitorlásjogsi, de szeretnéd elmélyíteni illetve több gyakorlatot szerezni? Itt lehetőséget kapsz tapasztalt vitorlázók tudását és trükkjeit elsajátítani, illetve a képességeidet felügyeletük biztonságában próbálgatni és továbbfejlődni
   

 • Haladóknak:
  ha stabil a tudásod és gyakorolnád a kapitánykodást, esetleg gondolkozol, hogy belépj Klubunkba; a tábor kitűnő alkalom a hajók és tagok megismerésére, a házi vizsgára felkészülni, a Klubéletbe belekóstolni
   

 • Rutinos vitorlázóknak:
  ha tudsz vitorlázni de nincs hajód és/vagy szeretnéd e szenvedélyt egy fergeteges közösség részeként, megfizethető áron űzni
   

 • És Mindenkinek,
  aki jó társaságra, felejthetetlen élményekre és napsütéses vízközeli környezetre vágyik :)

Helyszín

Balatonalmádi, Öreghegyi kikötő (Vitorlás Kikötő Zrt.), a Yacht Camping mellett.

Cím: 8220 Balatonalmádi, Véghely D. u. 20.

almadi2.PNG

Szállás

Parton (Yacht Kemping) és korlátozott számban a túrahajókon. A parti szállás pár perc sétára van a kikötőtől.

Étkezés

Egyénileg (a szállásokon hűtőszekrény- és konyhahasználat általában elérhető) vagy opcinálisan közös étkezés (menü) egy közeli étteremben (reggeli, ebéd, vacsora) kedvezményes áron. A közös menüről emailben küldünk infot.

Szükséges felszerelés

 • Hálózsák, lepedő, kispárna, melegebb ruha éjszakára, elemlámpa/fejlámpa

 • Tiszta, fehértalpú tornacipő vagy vitorlázó cipő (ami nem hagy guminyomot a hajó fedélzetén)

 • Védelem a nap ellen: sapka, napszemüveg, naptej, nyakat és vállat fedő póló

 • Viharruha: legalább egy vízálló dzseki, ideálisan egy vízálló nadrág és cipő vagy gumicsizma

 • Ruha rossz időre: valami melegebb kényelmes, pl. tréningruha, és egy tartalék cipő

 • Törölköző, tusfürdő, önellátó étkezéshez felszerelés

 • Opcionális: elhasznált sportkesztyű (kötélhúzáshoz)

 • Opcionális: Neoprén ruha

Amennyiben ez az ismertető még nem adott elég információt a döntéshez, kérdezz bátran e-mailben a vitorlazz.hu@gmail.com címen.

Jó szelet: 

A szervezők

 

Időpontok

Nyári tábor

2023. június 26. – 30.

hétfő délelőtt – péntek délután

vizsgaidőszak után

Őszi tábor

2023. augusztus 28. – szeptember 3.
hétfő délelőtt – vasárnap délután
regisztrációs héten

Részvételi díj

Nyári tábor

A díj 4 napi szállást és 4 és fél nap foglalkozást foglal magában.

nyar2023.png
Extra-kedvezmény: további ~15% annak aki egyszerre egyetemi hallgató és Klubtag
Őszi tábor

A díj 6 napi szállást és 6 és fél nap foglalkozást foglal magában.

osz2023.png

Extra-kedvezmény: további ~15% annak aki egyszerre egyetemi hallgató és Klubtag

Jelentkezés

Időpont: jelöld be, melyikre jelentkezel!

Sikeresen elküdted a jelentkezést!

A jelentkezésedre küldött válasz emailünkből hamarosan megtudhatod, hogy van-e szabad helyünk, vagy várólistára tudunk felírni. Levelünk sajnos gyakran spam-be megy, állíts be egy szűrőt (leírás itt), hogy biztosan megkapd a választ.

A jelentkezés díjbefizetéssel válik érvényessé. Tekintettel a nagy túljelentkezésre, a be nem fizetett jelentkezéseket rövid felszólítás után töröljük.
A foglalás jelentkezési határidőn túl történő lemondásakor pénzt visszafizetni nem tudunk.

Elérhetőség

Köszönetünket fejezzük ki Dr. Galaskó Gyulának, Pető Gábor Zsoltnak (aka. Szandokán), Sarang Lajosnak, a FüredYacht Charter és Oktatóközpontnak, Nagy Zsolt Csabának (aka. Naci), az MVMSE-nek, Földházi Krisztának, Fekete Gábornak és Birkás Gábornak a segítségért! 
Fotók: Utasi Borbála, Krajcsovics Hajnalka, Kis Jonatán (© MAFC Vitorlástábor)

A háttér-poszter forrása: Giudansky: All the sailing in a poster infographic

Az elmúlt évek (2008-2020) oktatói: Árki Balázs, Bánfai Balázs, Benedek Zoltán, Boros Miklós, Csige Anna, Czeller Anna, Cinkler Tibor, Galaskó Gyula, Gyímesi Judit, Győri Lajos Zsombor, Juhász Péter, Kápolnai Richárd, Kovács Krisztián, Krajcsovics Hajnalka, Matus Márk, Marton Zoltán, Meszéna Zsolt, Mészöly Tamás (Mészi), Mizsei János, Molnár Ferenc (Frici), Molnár Norbert, Paál András (Maci), Pető Gábor Zsolt (Szandokán), Preston Lawrence, Takács Norbert, Tuba Ferenc. Utasi Borbála, Vágó Attila (Doky), Vágó Emese, Zilahi László

bottom of page